Strona główna Składniki Wyciąg z korzenia lukrecji

Ukryj składnik Pokaż składnik

producenci

wskazanie

kategorie

rodzaj

typ skóry

wiek

 
 

Wyciąg z korzeni lukrecji - to ekstrakt pozyskiwany z kłączy lukrecji. Znany jest z leczniczych właściwości gojących, łagodzących, przeciwalergicznych, przeciwpodrażnieniowych. Łatwo penetruje w głąb skóry i jest przez nią dobrze tolerowany. Znosi reakcje nadreaktywności skóry na inne aktywne substancje, dzięki czemu mogą one być stosowane w wyższych stężeniach. Łagodzi stany zapalne, podrażnienia, świąd (przy mało nasilonych zmianach może zastępować środki steroidowe – hydrokortyzon). Polecany jest, jako środek wspomagający leczenie wyprysku różnego pochodzenia, łuszczycy. Działa antybakteryjnie, przeciwgrzybiczo i antywirusowo. Zmniejsza rumień. Wzmacnia ściany naczyń krwionośnych. Dzięki obecności flawonoidów i izoflawonów wykazuje silne działanie antyoksydacyjne. Zmniejsza produkcję sebum, poprzez hamowanie działania enzymu 5-LOX (5-lipooksygenazy). Rozjaśnia przebarwienia poprzez inhibicję tyrozynazy.

Dermokosmetyki i kosmeceutyki • topestetic - Serce
ładowanie okienka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

DO GÓRY