ZAWARTOŚĆ KOSZYKA (0)
     

Wartość koszyka: 0,00 zł

Koszt wysyłki: 0,00 zł

przejdź do kasy wróć do zakupów
ZAWARTOŚĆ SCHOWKA (0)
     
 
Strona główna Składniki Olej z pestek winogron

Ukryj składniki Pokaż składniki

CENA

OD: DO:

marki

część ciała

kategorie

rodzaj

typ skóry

wiek

dla kogo

wskazanie

na ile wystarcza

 
 

Olej z pestek winogron pochodzi z winorośli właściwej i jest tłoczony na zimno. Olej ten to przede wszystkim bardzo duża ilość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, ale także duże pokłady witamin A i E, flawonoidów, minerałów, lecytyny oraz resweratrolu. Dzięki obecności tak licznego grona składników zbawiennie wpływających na wygląd i zdrowie naszej skóry, służy każdemu rodzajowi cery i na każde jej problem lub potrzeby. Ostatni z wymienionych składników czynnych - resweratrol - bardzo silnie wpływa na zdolności naprawcze komórek, przedłuża żywotność komórek, zwiększa procesy regeneracyjne skóry i wykazuje bardzo silne działanie przeciwrodnikowe. Olej z nasion pestek winogron poleca się go szczególnie skórom dojrzałym, ponieważ aktywnie opóźnia naturalne procesy starzenia skóry. Posiada również właściwości łagodzące, kojące, tonizujące oraz przeciwzapalne. Olej z pestek winogron swoim składem przypomina strukturę lipidów skóry, dzięki czemu jest bardzo dobrze tolerowany przez skórę, nawet bardzo wrażliwą i alergiczną. Ogromną jego zaletą jest to, że nie zatyka i nie zapycha porów skóry, nie pozostawiając przy tym tłustego, ciężkiego filmu na jej powierzchni.

Dermokosmetyki i kosmeceutyki • topestetic - Serce
ładowanie okienka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

DO GÓRY