ZAWARTOŚĆ KOSZYKA (0)
     

Wartość koszyka: 0,00 zł

Koszt wysyłki: 0,00 zł

przejdź do kasy wróć do zakupów
ZAWARTOŚĆ SCHOWKA (0)
     
 
Strona główna Składniki Wąkrota azjatycka

Ukryj składniki Pokaż składniki

CENA

OD: DO:

marki

część ciała

kategorie

rodzaj

typ skóry

wiek

dla kogo

wskazanie

na ile wystarcza

 
 

Wąkrotka azjatycka, inaczej nazywana Centella Asiatica pochodzi od wiekowej medycyny ajurwedyjskiej. W niektórych kręgach została uznana za roślinę młodości oraz długowieczności.Poza właściwościami medycznymi, posiada szerokie zastosowanie w kosmetyce. Szczególnie jest ceniona za zdolność do stymulowania produkcji włókien kolagenowych i syntezy kwasu hialuronowego.Wygładza, ujędrnia i silnie nawilża. Hamuje powstawanie zmarszczek. Jest silnym przeciwutleniaczem. Stosuje się ją pomocniczo w leczeniu różnych dolegliwości skórnych, np. wyprysków, trądziku, ran, oparzeń czy blizn. Wąkrotka azjatycka zawiera cały wachlarz ważnych dla zdrowia skóry składników. Należą do nich m.in. garbniki, flawonoidy, aminokwasy, fitosterole, witaminy A, C, E, K, związki kumarynowe, żywice, duże pokłady magnezu. Stosowanie kosmetyków z wąkrotką przynosi bardzo dobre efekty w przypadku każdej skóry.

Dermokosmetyki i kosmeceutyki • topestetic - Serce
ładowanie okienka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

DO GÓRY