ZAWARTOŚĆ KOSZYKA (0)
     

Wartość koszyka: 0,00 zł

Koszt wysyłki: 0,00 zł

przejdź do kasy wróć do zakupów
ZAWARTOŚĆ SCHOWKA (0)
     
 
Strona główna Składniki Kwas pirogronowy

Ukryj składniki Pokaż składniki

CENA

OD: DO:

marki

część ciała

kategorie

rodzaj

typ skóry

wiek

dla kogo

wskazanie

na ile wystarcza

 
 

Kwas pirogronowy ma działanie antybakteryjne, ujednolica koloryt skóry, usuwa zaskórniki z porów skóry i normalizuje wydzielanie sebum. Zmniejsza także pH skóry, co pozwala na dokładne usunięcie zanieczyszczeń oraz bakterii z jej powierzchni. Dzięki tym właściwościom często jest stosowany z bardzo dobrym skutkiem w terapiach skór tłustych i trądzikowych. Inne wskazania do użycia kwasu pirogronowego to trądzik różowaty, blizny i hiperpigmentacje potrądzikowe, fotostarzenie, a nawet łojotokowe zapalenie skóry. Jako jeden z nielicznych kwasów może być stosowany w przypadku skór wrażliwych, płytko unaczynionych i z tendencją do powstawania teleangiektazji. W większych stężeniach (profesjonalna oferta gabinetowa) działa głębiej na poziomie skóry właściwej pobudzając do produkcji włókna kolagenowe i elastynowe. Tym samym wpływa na strukturę skóry, czyniąc ją bardziej elastyczną. Kluczowe w osiągnięciu oczekiwanych rezultatów stosowania jest stężenie kwasu pirogronowego oraz odpowiednio dobrana kompletna pielęgnacja.

Dermokosmetyki i kosmeceutyki • topestetic - Serce
ładowanie okienka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

DO GÓRY