Strona główna Składniki Skwalan

Ukryj składnik Pokaż składnik

producenci

wskazanie

kategorie

rodzaj

typ skóry

wiek

Biologique Recherche Lait VIP o2Uniwersalne mleczko dotleniające do demakijażu 250 ml250 ml

Biologique Recherche Lait VIP o2 Uniwersalne mleczko dotleniające do demakijażu 250 ml
cena po
Aby zobaczyć cenę należy założyć konto na naszym serwisie lub zalogować się na już istniejące. Za niedogodności przepraszamy, jest to wymóg narzucony przez polskiego dystrybutora marki.

zalogowaniu
zaloguj się zaloguj do schowkaschowek
 
 

Skwalan - (bezbarwny, bezzapachowy i transparentny olejek), będący stabilną i odporną na utlenianie pochodną skwalenu, naturalnego komponentu wydzieliny gruczołów łojowych a także składnika spoiwa międzykomórkowego naskórka. Młoda i zdrowa skóra zawiera dużą ilość skwalenu, jednak jego poziom drastycznie spada z wiekiem. Niedobór skwalenu w skórze może prowadzić do jej przedwczesnego starzenia się, nadmiernego wysuszenia i utraty elastyczności. Skwalan aplikowany na skórę przeciwdziała tym zjawiskom. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, przez co ogranicza transepidermalną utratę wody. Lekko skórę zmiękcza, uelastycznia, natłuszcza (bez uczucia ciężkości i „tłustości”) oraz odtwarza utraconą strukturę. Posiada właściwości gojące, naprawcze, antybakteryjne i przeciwgrzybiczne. Redukuje wolne rodniki formujące się na powierzchni skóry. Ogranicza procesy starzenia. Stymuluje lepszą cyrkulację krwi i odżywienie skóry oraz równoważy metabolizm w jej obrębie. Chroni przed działaniem promieniowania UV, oparzeniami słonecznymi (pochłaniania promienie w zarumienionej okolicy) i innymi czynnikami środowiskowymi. Redukuje tworzenie się blizn. Skwalan zaliczany jest do drogich składników kosmetycznych, spotykanych głównie w ekskluzywnych kosmetykach.

Dermokosmetyki i kosmeceutyki • topestetic - Serce
ładowanie okienka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

DO GÓRY