ZAWARTOŚĆ KOSZYKA (0)
     

Wartość koszyka: 0,00 zł

Koszt wysyłki: 0,00 zł

przejdź do kasy wróć do zakupów
ZAWARTOŚĆ SCHOWKA (0)
     
 
Strona główna Składniki Olej jojoba

Ukryj składniki Pokaż składniki

CENA

OD: DO:

marki

część ciała

kategorie

rodzaj

typ skóry

wiek

dla kogo

wskazanie

rodzaj włosów

na ile wystarcza

 
 

Olej jojoba pozyskuje się z tłoczonych na zimno nasion niewielkiego krzewu jojoby kalifornijskiej. Nasiona te zawierają roślinny wosk, który de facto jest właśnie nazywany olejem jojoba. Jest on źródłem drogocennych kwasów tłuszczowych, skwalenu, wielu witamin, fitosteroli oraz innych istotnych elementów odpowiedzialnych za prawidłowe funkcjonowanie skóry. Stąd zastosowanie w kosmetologii oleju jojoba jest bardzo wszechstronne. Jest o tyle interesującym składnikiem, ponieważ zapewnia doskonałe rezultaty pielęgnacyjne zarówno w przypadku skór suchych, jak i przetłuszczających się i trądzikowych. Bardzo silnie regeneruje, nawilża i odżywia, a z drugiej strony zmniejsza ilość wydzielanego sebum powstrzymując nadaktywność gruczołów łojowych. Ogranicza powstawanie zaskórników, łagodzi i wycisza stany zapalne, nie zapychając przy tym ujść mieszków włosowych. Poza tym wpływa na spowolnienie procesu starzenia się skóry oraz wygładza zmarszczki. Dodatkowo pełni rolę naturalnej ochrony przed światłem słonecznym, z tego powodu wzmacnia także działanie filtrów przeciwsłonecznych. Olejek jojoba stosowany jest również w pielęgnacji włosów w celu szybkiej poprawy ich kondycji i wyglądu.

Dermokosmetyki i kosmeceutyki • topestetic - Serce
ładowanie okienka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

DO GÓRY