ZAWARTOŚĆ KOSZYKA (0)
     

Wartość koszyka: 0,00 zł

Koszt wysyłki: 0,00 zł

przejdź do kasy wróć do zakupów
ZAWARTOŚĆ SCHOWKA ( 0 )
     
 
Strona główna Składniki Lawenda

Lawenda lekarska (lawenda wąskolistna) to składnik często wykorzystywany w kosmetykach ze względu na swoje dobroczynne właściwości. W preparatach kosmetycznych najczęściej stosuje się olejek lawendowy (Lavandula Angustifolia Oil), będący bogatym źródłem różnorodnych naturalnych składników aktywnych, takich jak flawonoidy, sterole czy terpenoidy. Dzięki bogactwu naturalnych związków chemicznych, olejek eteryczny z lawendy wykazuje korzystny wpływ na skórę. Posiada działanie przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, przeciwzapalne, wspierające regenerację skóry oraz antyoksydacyjne. Ponadto nadaje kosmetykom przyjemny, kojący zapach. Stosowany jest w kosmetykach przeciwtrądzikowych, przeciwłupieżowych czy przeciwstarzeniowych. Wykorzystywany jest także w aromaterapii ze względu na działanie uspokajające, przeciwlękowe i ułatwiające zasypianie.

cały tekst

Ukryj składniki Pokaż składniki

CENA

OD: DO:

marki

kategorie

rodzaj

część ciała

typ skóry

wiek

dla kogo

wskazanie

składniki

na ile wystarcza

rodzaj włosów

 
Dermokosmetyki i kosmeceutyki • topestetic - Serce
ładowanie okienka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

DO GÓRY