ZAWARTOŚĆ KOSZYKA (0)
     

Wartość koszyka: 0,00 zł

Koszt wysyłki: 0,00 zł

przejdź do kasy wróć do zakupów
ZAWARTOŚĆ SCHOWKA (0)
     
 
Strona główna Składniki Kwas traneksamowy

Ukryj składniki Pokaż składniki

CENA

OD: DO:

marki

część ciała

kategorie

rodzaj

typ skóry

wiek

dla kogo

wskazanie

na ile wystarcza

 
 

Kwas traneksamowy zaczerpnięty został z medycyny. Stosuje się go zarówno jako lek, jak i składnik w preparatach kosmetycznych i szeroko pojętej kosmetologii. Jako lek ma działanie przeciwkrwotoczne i przeciwzapalne, natomiast jako składnik aktywny kosmetyków wspomaga leczenie trądziku różowatego, a także wspiera walkę z przebarwieniami. Ogranicza kumulowanie się melaniny w skórze i tym samym zapobiega powstawaniu przebarwień. Posiada zdolności rozjaśniania istniejących już przebarwień na poziomie naczyniowym. Kwas ten wykazuje łagodne działanie i nie drażni skóry, nawet tej bardzo wrażliwej. Poza działaniem depigmentującym, wzmacniającym kruche naczynka krwionośne, niwelującym zaczerwienienia i łagodzącym przebieg trądziku różowatego, wpływa również na zwiększenie elastyczności skóry. Z uwagi na higroskopijność kwasu traneksamowego wykorzystywany jest także w preparatach kosmetycznych o działaniu intensywnie łagodzącym i nawilżającym.

Dermokosmetyki i kosmeceutyki • topestetic - Serce
ładowanie okienka

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

DO GÓRY